Mostly clear

12°C

за преводa

bgsqhyazbeenfrdeelhuitlvltmknoplptrorusrskslessvtruk

lolo

Франция, 2015, 97 мин

Режисьор: Жюли Делпи

Сценарий: Жюли Делпи, Йожени Гранвал

Оператор: Тиери Арбогаст

Музика: Матьо Ламболи

С участието на: Дани Буун, Жюли Делпи, Венсан Лакост, Карин Виар, Йоргос Корафас и Карл Лагерфелд като самия себе си

Продукция: The Film, France 2 Cinéma, Mars Films, Tempête Sous un Crâne

lolo 2Разпространява: България филм вижън

По време на ваканция в Южна Франция парижанка работохоличка над 40 среща непохватен провинциалист, толкова различен от нафуканите мъже в града, че й завърта главата.

Когато заживяват заедно в дома й в Париж обаче, изобретателният й и тираничен син Лоло прави куп щуротии, за да разкара новия любовник и от леглото, и от живота на майка си. Написан, режисиран и изигран от Жюли Делпи, „Лоло“ прилича на другите й филми по това, че романтиката винаги е леко захаросана, диалозите са подлютени, а фарсът е задължителна съставка в рецептата.

lolo 3ЖЮЛИ ДЕЛПИ е родена на 21.12.1969 г. в Париж. За пръв път се снима на 14 години в “Детектив” (1985) на Жан-Люк Годар. Играе в много американски и френски продукции като “Тримата мускетари” (1993) на Дисни, “Да убиеш Зоуи” (1993), “Три цвята: бяло” (1994), както и с Итън Хоук в “Преди изгрев” (1995), “Преди залез” (2004) и “Преди полунощ” (2013).

Завършва Филмовата школа към Нюйоркския университет. Сценарист и режисьор на късометражния “Дрън-дрън” (1995), представен на филмовия фестивал в Сънданс.

Мястото на прожекциите: Музей „Дом на хумора и сатирата“