за преводa

bgsqhyazbeenfrdeelhuitlvltmknoplptrorusrskslessvtruk

P1290709Актрисата Стефания Колева, писателят Иван Марков и кинокритикът Деян Статулов минаха по червения килим и дадоха старт на осмото издание на Смешен филм фест в Габрово. Те пожелаха успех на фестивала и казаха, че очакват от следващите дни много смях и приятни изненади.

Да не забравят да четат между редовете, защото макар и казани на шега, в Смешен филм фест 8 ще открият много истини, посъветва публиката кметът на Габрово Таня Христова. Тя отбеляза, че Смешен филм фест върви напред със самочувствие, защото има собствен характер и е в крак с времето си, представяйки актуалните тенденции в киното в момента, както в Европа, така и в България – завръщането на децата-актьори в българското кино, теми като остаряването, приемствеността и различността, копродукциите като все по-чест начин за правене на кино.

Оркестър Габрово се грижеше за настроението пред залата, където публиката очакваше пристигането на журито, а самият салон беше в есенна украса, съчетана с ретро камери.

Общо 17 са филмовите заглавия, които публиката ще може да види през седемте дни на фестивала. За 10 от тях ще може да гласува в конкурсната програма, която вече започна с испанския филм „Сега или никога“. Гласуването ще става както в специалните кутии в салона, така и в сайта на фестивала.