1

„Когато порасна, ще стана кенгуру” взе голямата награда в Смешен филм фест 1

Изключително талантлив, остроумен и искрено пресъздаващ объркания и драматичен живот на няколко поколения на Балканите – така журито обоснова избора си при връчването на приза „Най-смешен филм на Габрово”, а бронзовата котка с отрязана опашка отпътува със сръбската лента „Когато порасна, ще стана кенгуру”.

За седем дни Габрово се превърна в едно голямо и весело кино и живя с любовните проблеми на Шели от „Американката Шели”, стиска палци на инспектор Тюхчев от „Бон шанс, инспекторе”, щрака с пръсти на „Гуча! Фестивалът на любовта”, отдъхна си, че любовният триъгълник не винаги е проблем със „Средиземноморска диета” и искрено се радва и смя на Джеки, Джони, Чарли и... английската кралица.

 

Изборът на публиката падна върху чаровника Раул Бова, партньорката му Микела Куатрочоке и италианската комедия „Извинявай, но те обичам”. Въпреки че поради големия интерес „Мисия Лондон” беше прожектиран два пъти, публиката го класира втори, а трети по гласове остана „Храна за душата” на Фатих Акин. 1-2Кметът Николай Сираков обеща, че СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ веднага ще бъде включен в бюджет 2011, а режисьорът на наградения „Когато порасна, ще стана кенгуру” Радивое Андрич се обади лично, за да благодари за наградата и прие да стане председател на журито във второто издание на фестивала. Тук се стопиха и най-малките съмнения, че ще има СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ 2!

Равносметката – 7 дни кино, 13 игрални и 1 документален филм, 17 анимации, 1 книга и 1 изложба, близо 1 000 балона и 4 000 рекламни листовки. Резултатът - препълнени зали и над 4 300 зрители.1-3

Фестивалът завърши с испано-френската комедия „Любовта може сериозно да навреди на вашето здраве”, а малкият проблем с техниката доказа, че габровската публика е възпитана, интелигентна и цени седмото изкуство. 
Благодарим ви, че бяхте с нас!

Може да разгледате католога на Смешен филм фест 1 от тук.